Herkese Merhaba,

Geldik hesaplaşma gününe 🙂

Her yıl yaptığımız gibi, geçtiğimiz yılı değerlendirmek ve gelecek yıldan beklentilerimizi belirlemek için en güzel fırsat!

Yazılarını severek takip ettiğim blogger arkadaşım Selin’in “Kendinizle İlgili Hayallerinize Ulaşmanın Eğlenceli Yolları” isimli yazı dizisinden esinlenerek, kendime ve size yol göstermeye çalışacağım.

2017 yılına girerken hepimizin yeni yıldan bazı beklentileri, kendimize koyduğumuz bazı hedefleri vardı. Peki hangi hedeflerimize ulaştık, hangi beklentilerimizi karşıladık?

Selin’in dediği gibi, hedeflerimize ve beklentilerimize ulaşmak için gerçekten çaba sarf ettik mi? Onun da öncesinde kendimize ölçülebilir ve ulaşılabilir hedefler mi koyduk?

Bu sene bu durumu biraz irdeleyip, yeni yıla daha anlaşılır hedefler ve yeni ulaşma yollarıyla girelim.

“ Büyük ve belirsiz hedeflere ulaşmaya çalışmak yerine, küçük hedeflerle büyük hedefleri karşılamak çok daha az yorucu olacaktır. “

Örneğin, “düzenli kitap okuyacağım” hedef maddesi yerine, “günde X sayfa kitap okuyacağım” hedef maddesi ölçülebilir olduğundan, sizi daha fazla motive ederek daha hızlı başarıya ulaştıracaktır.

“ Belirlediğiniz büyük hedefe ulaşmak için alışkanlık kazanmanız gerekir, bu yüzden yinele seçeneğini kullanmayı unutmayın. “

Belirlediğiniz hedef ne ise, her gün yapmaya çalışın. Sihirli 21 gün kuralını aklınızdan çıkarmayın. Örneğin, “sosyal medya diyetine gireceğim” gibi genel hedef maddesi yerine, “X gün boyunca günde en fazla X saat sosyal medyada vakit geçireceğim” hedef maddesi size alışkanlık kazandırma yolunda kolaylık sağlayacaktır.

“ Plansız hareket etmeyin. Her an yanınızda planlarınızı yazabileceğiniz ve takip edebileceğiniz bir ajandanız veya mobil uygulamanız mutlaka olsun. “

Örneğin, her haftanın/ayın başında o haftanın/ayın planını oluşturun, kendinizi çok sıkmayacak şekilde esneme payınız olsun, fakat bu payı kısıtlı tutun ki tembelleşip fazlaca esnemeyin 🙂 Planlarınıza uymanızı engelleyen tüm kötü alışkanlıklarınızı ortadan kaldırın.

“ Planlarınıza, alışkanlıklarınıza, hedeflerinize ne kadar yaklaştığınızı, nelere ulaştığınızı, ulaşamadıysanız nelerin engel olduğunu belli periyotlarda takip edin. Hesap vereceğiniz bir iç sesiniz mutlaka olsun. “

Kullandığınız ajanda veya mobil uygulamaya “hedefler ve gerçekleşenler” hakkında notlar düşün. Ve bunu belirleyeceğiniz tarih aralıklarında yapın. Örneğin,” her ayın X gününde hedef gerçekleşenlerimi inceleyeceğim” hedef maddesiyle kendinizi takip edebilirsiniz.

Bu ve bunun gibi yöntemleri uygularsanız, 2018 sonunda belirlemiş olduğunuz hedeflere ulaştığınızı görmenin mutluluğunu yaşamış olacağınıza eminim 🙂

Şimdi bu yöntemlerle 2018’den beklentilerimize odaklanıp, hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancımızı tazeleyelim 🙂

2018’de her şey gönlünüzce olsun, hedeflerinize ulaşmak için enerjiniz ve isteğiniz hiç bitmesin 🙂

Mutlu seneler..

Share This:


0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.